Végülis ez is saját recept lett, csak az alapötlet származik a Varázslatos torták című könyvből.
Hozzávalók:
Piskóta:
4 tojás
8 dkg cukor
11 dkg liszt
1 dkg kakaópor
Omlós tészta:
10 dkg darált mandula
11 dkg liszt
14 dkg vaj
7 dkg porcukor
vaníliás cukor, reszelt citromhéj ízlés szerint
Krém:
7 dl tejszín
30 dkg málna
ízlés szerinti porcukor
Először összegyúrom az omlós tészta anyagait, hűtőbe teszem leaglább 1 órára. Közben elkészítem a piskótát, hagyom kihűlni. Kinyújtom az omlóstésztát, kiszúrom a tortakarikával, 180 fokon megsütöm. Mikor mindkettő tészta kihűlt, kettévágom a piskótát, és elkészítem a krémet. A málnát összeturmixolom, édesítem. Felverem a tejszínt, és lazán hozzákeverem a málnát (egy részt málna nélkül hagyok, csak cukrozom). Betöltöm a tortát: alulra és felülre kerülnek az omlós lapok, középre meg a két piskóta. Körös-körül bevonom tejszínhabbal, körbehúzom tortafésűvel, tejszínhabrózsákat nyomok körbe (én 20-at mert sokan voltunk). A csokipasztillákat jó előre elkészítettem, hogy rendesen megdermedjenek. A marcipánt meggyaromával színeztem meg. Ezek csak az utolsó pillanatban kerültek a tortára, mert a hűtőben megizzadtak volna.
Szia!
VálaszTörlésNem tettél bele valamilyen fixálót a krémbe, hogy ne essen össze? Ha előző nap csinálom meg, milyen állapotban lesz?
Köszi!
Szia!
VálaszTörlésHú, nem emlékszem, de ha nem írtam le, valószínűleg nem. Nem az összeeséstől félnék, hanem attól, hogy levet ereszt.
Lehet helyettesíteni a tejszín egy részét növényi tejszínnel, az segít. Ha előző nap csinálod meg, mindenképp kell bele valami. Akár a növ. tejszín, akár hidegen elkészíthető pudingpor, zselatin, vagy agar-agar.
hajrá!