Eredetileg tejszínes csokiroládot akartam csinálni, aztán kókuszosat. Da aztán eszámoltam a tejszínadagot és sok lett a tejszínhab, a piskóta meg túl merev lett, mert elfelejtettem felgöngyölíteni előzőleg. Így született a kókszos kocka.
Hozzávalók:
Piskóta:
5 tojás
10 dkg cukor
11 dkg liszt
1,5 dkg kakaópor
Krém:
6 dl tejszín
ízlés szeritni kóksztejpor
ízlés szerinti porckor
2 tábla étcsoki vagy tortabevonó
Elkészítem a piskótát. A kakaóport a liszthez keverve adom hozzá. Kb 10-15 perc alatt megsül, mehet kicsit magasabb hőfokra, 170-180 fokra.
Mikor kész, lelisztezem a tetejét és ráborítom egy tálcára (én sütőpapírra). Így hagyom kihűlni. Félbevágom, egyformára igazítom őket, és az egyik felét áthúzom csokival, hagyom megdermedni.
A kókusztejport feloldom a tejszín egy részében, amit felverek amennyire tudok. A többi tejszínt is felverem, lazán összekeverem a kettőt. A krémet a csokitlen piskótára kenem, és a tetejére jön a csokis lap. Hagyom dermedni, majd forró késsel vágom fel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése