2010. május 25., kedd

Rákóczi túrós



(Nagyjából) cukrászrecept alapján, rácsos tetővel.

Hozzávalók:

21 dkg liszt
14 dkg vaj
7 dkg porcukor
(1 tojássárgája)
vaníliás cukor, reszelt citromhéj

1 kg túró
8 dkg búzadara
20-30 dkg cukor
4 tojássárgája
mazsola
vaníliás cukor, reszelt citromhéj

3-4 tojásfehérje
6-8 dkg cukor
pici só

porcukor
forró baracklekvár

Összegyúrom a tésztát, hűtőbe teszem pihenni, minimum fél órára. Közben elkészítem túrótölteléket (mindent összekeverek). A tésztát kinyújtom kb 4-5 mm vatsagra, megszúrkálom villával, 180 fokon kicsit elősütöm. Ha kihűlt, megkenem forró baracklekvárral. Ha ez bőrt kapott egyenletesen rásimítom a tölteléket, 160 fokon tovább sütöm. Ha a szélei megbarnbulnak, akkor kiveszem. Felverem a tojásfehérjét pici sóval, három részletben hozzáadagolva a cukrot. Habzsákba teszem, és a kihűlt túróra rácsokat (vagy bármi mást) rajzolok. Ezt kb 100 fokon szárítom, míg kicsit barnás lesz. Ha kicsit kihűlt, rászitálok vékonyan porcukrot, és a közöket kitöltöm forró baracklekvárral.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...