2010. május 15., szombat

Pogácsa



Anyukámtól tanultam a receptet. Nagyon finom. Most csak fehérlisztből csináltam, sajtosan. De nagyon jó félig teljes kiörlésű lisztből is, meg százámosan, mákosan, köménymagosan...


Hozzávalók:


50 dkg liszt

25 dkg vaj

1 tojás

1 ek só

1 kis pohár tejföl

kicsi tej

2 dkg élesztő


Az élesztőt felfuttatom a langyos tejben, közben a vajat elmorzsolom a lisztben. Mindent összegyúrok, szép sima tésztát gyúrok belőle, ha kell adok még hozzá lisztet. Kinyújtom, majd 3-ba hajtom, majd félbe. Fél órára hűtőbe teszem, majd megismétlem a hajtogatást. Fél óra hűtőben, majd mégegy hajtogatás. Kinyújtom (amilyen vastagra akarom, attól is függ persze, hogy mekkora pogikat akarok). Megkenem tojással, szórom, szaggatom. 180 fokon szép barnára sütöm.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...