Anyukámtól tanultam a receptet. Nagyon finom. Most csak fehérlisztből csináltam, sajtosan. De nagyon jó félig teljes kiörlésű lisztből is, meg százámosan, mákosan, köménymagosan...
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
1 tojás
1 ek só
1 kis pohár tejföl
kicsi tej
2 dkg élesztő
Az élesztőt felfuttatom a langyos tejben, közben a vajat elmorzsolom a lisztben. Mindent összegyúrok, szép sima tésztát gyúrok belőle, ha kell adok még hozzá lisztet. Kinyújtom, majd 3-ba hajtom, majd félbe. Fél órára hűtőbe teszem, majd megismétlem a hajtogatást. Fél óra hűtőben, majd mégegy hajtogatás. Kinyújtom (amilyen vastagra akarom, attól is függ persze, hogy mekkora pogikat akarok). Megkenem tojással, szórom, szaggatom. 180 fokon szép barnára sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése