2010. május 15., szombat

Diós medvehagyma pesto


Innen indultam ki, csak kicsit változtattam az arányokon. Tésztával ettük, nagyon finom! Kb. 2 ilyen képen látható üvegnyi lett.

(valamiért nem linkeli az "innen"-t, de itt a link: http://www.kulinarisvilag.hu/hun/receptek/medvehagyma+pesto)


Hozzávalók:

1 csomag medvehagyma

5 ek mindenféle olajos mag (nálam: dió, kesdió, mandula)

6 ek reszelt parmezán, vagy hasonló sajt

olívaolaj, anemmyit felvesz (1-2 dl)


Az olajosmagvak közül nálam a dióból lett a legtöbb. A magokat szárazon kicsit megpirítom, a sajtot lereszelem, a medvehagymát kicsit felaprítom, majd mindent összeturmixolok, az olajat apránként csurgatom hozzá.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...