Ezt a tortát sütöttem az összevont tesó-unokatesó-Vilma-szülinapra. A receptet Mohától lestem, és iszonyú nagy sikere volt. Kicsit mondjuk változtattam a recepten, és piskótalapot tettem a krém alá, meg több mascarponét, tejszínt és joghurtot a krémbe (mondjuk ez csak azért volt, hogy több legyen).
Hozzávalók:
3 tojásból piskóta
50 dkg mascarpone
25 dkg joghurt
10 skg tejföl
5 dl tejszín
4 biocitrom
10 g SPAR-os agar-agar
A készítése megegyezik Moháéval, a piskótát kivéve, ami a megszokott módon történik, én a tortaformában sütöttem, de lapnak is ki lehet kenni. Plusz én a formába töltésnél tettem egy réteg krémet, majd a forma szélét kiraktam citromszeletekkel, és így töltöttem be a maradék krémet. Egy éjszakát dermesztettem. Az agar-agar elkészítése: felforraljuk a citromlevet, beletesszük az agar-agart, majd még 2 percig forraljuk.
Minden másban Moha receptjét követtem.
Én nem szeretem a citromos dolgokat, de ez isteni volt. Sajnos a krém nem lett annyira sima, gondolom még jobban össze kell ismerkednem az agar-agarral, de szerencsére csak látszódtak, de érződni nem érződtek benne a kis csomócskák.
Ott voltam, ettem, nagyon jó volt, pedig én elég finnyás vagyok a sütemények terén!!!
VálaszTörlésRemélem nektek is sikerül(t) kivitelezni :)
Törlés