2012. március 5., hétfő

Charlotte


Vilma babazsúrjára készült ez a torta, Farkas Vilmos charlotte-ja alapján, bár igazából a receptet eléggé megváltoztattam.


Hozzávalók:

4 tojásból piskóta
barack/málna lekvár

20 dkg málna
10 dkg fehércsoki
7,5 dl tejszín
10 dkg cukor
2 dkg keményítő


A piskótamasszából kenek egy téglalap alakú lapot, meg egy akkorra kört, ami az aljához fog kelleni. A téglalapot még forrón feltekerem, és így hagyom hűlni. Mikor kihűlt, megkenem vékonyan forró lekvárral, feltekerem, és így hagyom pihenni kb. fél órát. Ezután vékony szeletekre vágom, és egy folpack-al kibélelt félgömbformában szorosan egymás mellé rakom őket.
A málnát összeturmixolom, majd a keményítővel és a cukorral -állandó keverés mellett- felforralom és besűrítem. Kicsit hűtöm, majd a feldarabolt fehércsokit belekeverem. Mikor teljesen kihűlt, felverem a tejszínt, és a kettőt összeforgatom. Belesimítom a krémet a formába, majd lezárom a köralakú lappal. Így mehet a hűtőbe, lehetőleg jó sok időre.

A tetején a két figura Vilma két rongybabája, vagyis a Lencsi-baba páros.



2 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen, szerontem még azért van hová fejlődni, de elsőnek nem lett rossz. És köszönöm a receptet :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...