2010. június 16., szerda

Sajtfánkocskák, epres fánkocskák, képviselő- és eclair-fánk




Asszem fáradt vagyok nagy irományhoz, úgyhogy csak röviden. Nem kell megijedni hogy ilyen kevés liszt meg mindenmás kell bele. Nagyon sok lesz! Nekem 5-5 képviselő és eclair plusz vagy 10-10 (nembiztos) kisfánkocska.


Hozzávalók:


10 dkg liszt

10 dkg olaj (vagy más zsiradék)

100 ml víz

kicsi só, kicsi cukor

kb. 4 tojás


A vizet az olajjal, sóval és cukorral felforralom, A lisztet hozzáöntöm, és mintha rántást csinálnék, egy darabig kevergetem, majd tűzről levéve egyenként hozzákeverek annyi tojást amennyit felvesz hogy szép sima tésztám legyen. Nyomózsákból formázom. Vigyázni kell, mert 3-szorosára nő sütés közben. 230 fokon, túlgőzös térben sütjük (én beöntök a sütő aljába fél pohár vizet, majd kb 3 perc múlva mégegyet.



A képviselőfánkban sárgakrém van, ami:


1 tojás

5 dkg cukor

2,3 dkg pudingpor (vaníliás)

166 ml tej

egy darabka vanílila vagy vaníliás cukor





A cukor egyharmadát és a fehérjéket összesítve előállítok egy habot. Hehe. A többiből pudingot csinálok amit forrón és nem sűrűn hozzákeverek, alaposan. Melegen töltöm! Az eclair-ben ugyan ez van, a maradék bekakaózva. teteje csokiban kimártve, a képviselőé meg doboscukorban (azaz felolvasztod a cukrot...)


A sajtfánkocskákban a rolókban lévő sajtkém van, az epresben epres tejszínhab. Ja és ezeket kicsi csővel felszerelt zsákkal töltöm, az alján egy repedésnél belenyomom a csövet, és mehet a krém.





1 megjegyzés:

  1. De szépek! Végig nézegettem a blogodat, hát látszik, hogy cukrász leszel, nagyon szép dolgokat készítesz!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...