Ez is még Julcsi szülinapjára készült, a nagycsaládi ünneplésre. Tulajdonképpen majdnem olyan mint Vilma keresztelői tortája, csak epres a tejszínhab, és megfordítottam a tészták színét: az omlós lett a sötét, a piskóta a világos.
Hozzávalók:
PISKÓTA
5 tojás
10 dkg cukor
10 dkg liszt
2,5 dkg darált vagy aprított dió
OMLÓS LAPOK
21 dkg liszt
14 dkg vaj
7 dkg porcukor
vaníliás cukor
reszelt citromhéj
KRÉM
8 dl tejszín
0,5 kg eper
ízlés szerint porcukor
Papírból kivágtam egy virág sablont. A piskótát sütés után vágtam formára, az omlós lapokat előtte. Az alján és a tetején vannak az omlós lapok, középen a kettőbe vágott piskóta. A többi szerintem világos, nem is írom le hogyan készül lépésről lépésre, ha valaki tudni szeretné, megírom szívesen.
Eredetileg marcipánnal akartam burkolni, piros szirmok, sárga közép, csak már nem maradt időm rá. Az oldalára meg már nem is jutott tejszínhab. De finom lett :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése