A pénteki sütés-adag eredményeképp született ez a torta. Sima piskótát vagy Sand-felvertet szoktak hozzá használni. Én az utóbbi mellett döntöttem. Ez is kicsi formában készült.
Hozzávalók:
4 tojás
8 dkg cukor
10 dkg liszt
2 dkg olvasztott vaj
1 tojássárgája
1,6 dkg cukor
2,3 dkg pudingpor (vaníliás)
166 ml tej
egy darabka vanílila vagy vaníliás cukor
5 dl tejszín, hozzá porcukor
kandírozott gyömölcsök, mazsola (nálam Kalifa mediterrán mix), rumba áztatva.
A piskóta úgy készül mint a Sacher-é, csak éretelmszerűen a megaddott hozzávalókból.
A krém hozzávaló azért ilyen elfuserált mennyiségűek, mert 6 tojásból számoltam át, és hát ez lett. Úgy kezeljük mint egy pudingot, ezt gondolom nem kell magyarázni. Én legközelebb biztos hogy több tejet teszek bele, mert úgy könnyebb lesz a tejszínhabhoz keverni. Szóval ez a következő lépés.
A piskótát 3-ba vágjuk, a két alsóbbik tetejére szórjuk a kandírozott gyümiket és mazsolát. Betöltjük a tortát, díszítjhük. Ja igen, ezeh kell fehéren hagyni tejszínt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése