2010. június 15., kedd

Oroszkrém torta


A pénteki sütés-adag eredményeképp született ez a torta. Sima piskótát vagy Sand-felvertet szoktak hozzá használni. Én az utóbbi mellett döntöttem. Ez is kicsi formában készült.


Hozzávalók:


4 tojás

8 dkg cukor

10 dkg liszt

2 dkg olvasztott vaj


1 tojássárgája

1,6 dkg cukor

2,3 dkg pudingpor (vaníliás)

166 ml tej

egy darabka vanílila vagy vaníliás cukor


5 dl tejszín, hozzá porcukor

kandírozott gyömölcsök, mazsola (nálam Kalifa mediterrán mix), rumba áztatva.


A piskóta úgy készül mint a Sacher-é, csak éretelmszerűen a megaddott hozzávalókból.

A krém hozzávaló azért ilyen elfuserált mennyiségűek, mert 6 tojásból számoltam át, és hát ez lett. Úgy kezeljük mint egy pudingot, ezt gondolom nem kell magyarázni. Én legközelebb biztos hogy több tejet teszek bele, mert úgy könnyebb lesz a tejszínhabhoz keverni. Szóval ez a következő lépés.

A piskótát 3-ba vágjuk, a két alsóbbik tetejére szórjuk a kandírozott gyümiket és mazsolát. Betöltjük a tortát, díszítjhük. Ja igen, ezeh kell fehéren hagyni tejszínt.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...