2010. június 6., vasárnap

Gyümölcskosárkák


Step 3.: Gyümölcskosárkák. Sajnos nem volt elég kis gyümölcskosár formám, úghogy csináltam nagyokat is. Ez az adag tészta egyébként 10 kis kosárkához elég.


Hozzávalók:


15 dkg liszt

10 dkg vaj

5 dkg porcukor

vaníliás cukor, reszelt citromhéj


fél csomag vaníliás pudingpor meg ami ahoz kell

1/4 csomag tortazselé meg ami ahoz kell

gyümölcs



Készítek egy sima linzertésztát, hűtőben pihentetem 1/2 - 1 órát. Kikenem + lisztezem a formákat, kibélelem egyenletesen a tésztával. 180 fokon vakon sütöm. Mikor teljesen kihűltek, kiszedem őket a formából, kiszedegetem a babot... Olvasztott csokiba mártom a peremüket, dermesztem. Elkészítem a pudingot, megtöltöm vele a kosárkákat, majd ráhelyezem a gyümölcsöt. Megvárom míg megszilárdul, majd lezselézem.




2 megjegyzés:

  1. Hei,
    kiva että olit käynyt blogissani ja jättänyt kommenttia. En varmasti olisi hoksannut sinun blogia kun unkariksi kirjoitettu. :) Opiskeletko Suomessa vai Unkarissa kondiittoriksi?

    VálaszTörlés
  2. Unkarissa, olen vain opiskellut vuoden Suomessa, ja sekin oli a 4 (tai 5) vuotta sitten

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...