2012. február 3., péntek

Oroszkrém desszert


Azzuram már egy ideje mondogatja, hogy nagyon szeretne oroszkrém tortát enni. Én viszont nem szerettem volna tortát készíteni, ellenben már vágytam valami olyan "cukrászosra". Így születtek ezek a kis hajók.


Hozzávalók:

12 hajócskához


3 tojásból piskóta


2,5 dl tej

38 g liszt

1 tojássárgája

40 g cukor

1/4 rúd vanília

3 dl habtejszín

rumba áztatott kandírozott gyümölcsök és mazsola

Díszítéshez: étcsoki, kandírozott gyümölcsök


A piskótamasszából 2 közepes, de vékony lapot kenek, majd megsütöm őket 180 fokon, kb. 8-10 perc alatt. Rögtön kiszúrom belőlük az ovális formákat egy kiszúró segítségével.

A krémhez a lisztet simára keverem a tojássárgával és annyi tejjel, hogy hígabb legyen. A többi tejet felforralom a cukorral és a vaníliával. Mikor forrni kezd, kiszedem a vaníliát, és folyamatos keverés mellett hozzáadom a lisztes bigyuszt. Addig keverem, amíg besűrűsödik, majd leveszem a tűzről. A vanília belsejét belekaparom. Mikor kihűlt, a tejszínt habbá verem, kissé megporcukrozom, majd a harmadát félrerakom. A megmaradt habból egy keveset hozzáforgatok a szitán átpasszítozott krémhez, majd az egészet visszaforgatom a habba. Belekeverem a jól kinyomkodott, rumba áztatott gyümölcsöt.

A krémet jó vastag rétegben rákenem az ovális piskótadarabokra, majd rájuk teszem a tetejüket, és egy kenőkés segítségével normális formába hozom őket. Igen, ez így pepecs meg bénázás, de sajnos nincsenek ovális formácskáim, amikben rendesen be tudnám tölteni és dermeszteni őket. De így is jó :)

Mikor megvannak, hagyom kicsit állni őket a hűtőben, hogy dermedjen a krém, majd szép simán tejszínhabot kenek a tetejükre, erre jön egy tejszínrózsa, majd a díszítés (csokipasztilla és kandírozott gyümölcsök).

Tádámm :) Nagyon finomak lettek.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...