2012. február 10., péntek

Csokis grillázsívek


Kicsit úgy érzem, rá vagyok kattanva a grillázsra. Dehát most mit csináljak, ha annyira finom, és mindig van itthon hozzá hozzávaló :) Meg iszonyú gyorsan készen van.

Hozzávalók:
5 dkg dió/más olajos mag
10 dkg cukor
tenperált étcsoki

Eredetileg egyenlő arányú mag és cukor kell, de akkor nem ilyen szép sima, szóval azt én akkor használom, ha valaminek a belsejébe megy.

Nade. Felaprítjuk a magokat, közben felolvasztjuk a cukrot, majd mikor szép aranybarna (kicsit világosabb, mint a képen, én kicsit túl sokáig hagytam), hozzátesszük a magokat.
Egy előre beolajozott felülerte öntjük, és egy kenőkés segítségével megpróbálunk téglalap alakot kialakítani. Mikor kissé (tényleg kissé!) kihűlt, egy oljaos késsel csíkokat vágunk belüle, gyorsan kell dolgozni, nehogy megdermedjen a cukor. A csíkokat félkör alakban felállítjuk, és így hagyjuk teljesen kihűlni, majd ekkor temperált csokiba márjuk, és azt is hagyjuk megdermedni.

Ennyi, kész, a fogaknak valószínűleg a halálát jelenti, de akkoris nagyon finom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...