2012. február 18., szombat

Marcipános sünik


Julcsinak a héten volt a névnapja, és hát jó szokásához híven megint kitalált valami sütit, amit lehetőleg nem kisujjból kirázva készít el az ember, hogy én azt csináljak neki.

Tehát ez a mostani megrendelése így hangzott "marcipános süni", később "marcipános sünikalács", de addigra már megvolt a piskóta-alap, úgyhoy így járt, ez is nagyon tetszett neki, segített ő is csinálni. Tojásfehérjét vert, krémet kevert, adogatta a betöltött piskótákat a marcipán alá, meg lelkesen nyomkodott mindenfélét a sünik hátába.



Hozzávalók:

(kb. 20 darabhoz)


3 tojásból piskóta


125 ml tej

17 g vaníilás pudingpor/liszt (de ha liszt, akkor kell még 1 tojássárgája és egy negyed rúd vanília)

20 g cukor

20 g kókuszreszelék

10 dkg vaj


kb. 25 dkg marcipán, 2/3-a barna (én kakaóporral színeztem)


A piskótát a szokásos módon elkészítem, majd sima csővel felszerelt habzsákba töltöm, és cseppalakokat nyomok a sütőpapíraal bélelt tepsire. A szélesebb részük legyen magasabb is. Ezeket megsütöm 180 fokon, 5-8 perc alatt (kb. ez függ nyilván a sütőtől).

Közben készítek egy főzött krémet (aranykrém). A kókuszt már a tejbe keverem bele, mikor még hideg, így puhul fővés közben.


A kihűlt tésztahüvelyek alján egy evőpálcika segítségével lyukat készítek, és belül vájok egy kis helyet a krémnek. Betöltöm őket, és kívülről hajszál-vékonyan, de nagyon alaposan körbekenem őket. Így néznek ki:



Ha megvagyunk, mehetnek a hűtőbe kb. 1 órára, vagy amíg keményre dermed a krém. Kinyújtjuk porcukron a marcipánt, a barna megy a hétukra, a fehér a fejükre. Én színes cukorámázzal nyomtan nekik orrot-szemet, de csokival is lehet. A tüsékéket egy lesikált körömvágó-ollóval vagdostam a hátukra.


Vilmának annyira tetszettek, hogy nem is akart beléjük harapni, hanem elkezdett játszani velük :) Nagyon édes volt.




1 megjegyzés:

  1. Nahát, hogy te milyen találékony vagy! csudajól néznek ki a sünikéid!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...