2011. március 25., péntek

Gabonafasírt

Ez egy saját recept, 100%-ig a saját ízlésünknek megfelelően, a saját tapasztalataim alapján készült.

Sajnos rossz a fényképezőgépünk, úgyhogy talán majd máskor lesz róla fotó is.


Hozzávalók:


250 g gabonapehely (vegyes)

4 dl víz

1 nagy tojás

1 közepes fej hagyma

1 gerezd fokhagyma

3 ek őrölt paprika

1 ek zöldségpor (vegeta)

só, bors

1-4 ek tejlesőrlésű liszt


A vizet felforraljuk, ráöntjük a gabonapehelyre. Megsózzuk, hozzáadjuk a vegetát, hagyjuk megduzzadni. Közben a hagymát felaprítjuk, kis olajon megfuttatjuk, majd ezt, és a többi fűszert is hozzáadjuk. Mikor már teljesen beszívta a vizet, egy részét botmixerrel összeturmixoljuk, de azért maradjon benne egészben is peely bőven! Ha kihűlt, hozzákeverjük a tojást is, majd annyi lisztet, hogy jóé formázható legyen. Attól függően alakítjuk, hogy mit akarunk belőle, ugyanis hamburgerpogácsának épp olyan jó, mint valami körettel főételként.

Forró olajban mindkét oldalát szép pirosra sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...