Na, a cupcake volt az a süti, amiről azt hittem, hogy a közeljövőben tuti nem csinálok. Aztán a barátnőim kitalálták hogy menjünk el a SugarShop-ba, de aztán mégis máshova megyünk, úgyhogy inkább készítünk magunk színes édességeket. Az alapötletet Pixie-től vettem, de aztán tök más lett, csak a "rózsa" hasonló. A tészta receptjének kiinduló pontja a korábban említett német sütiskönyvből van, de mivel azt nem értem, nem tudom, ugyanaz-e a menet. A mennyiségeken mindenesetre változtattam.
Hozzávalók:
(6 darabhoz)
10 dkg liszt
7, 5 dkg vaj
5 dkg étcsoki
2 nagy tojás
6 dkg cukor
1 kk sütőpor
A vajat felolvasztom, hozzáadom a csokit, azt is felolvasztom, majd hagyom kicsit hűlni. Közben felverem a tojásfehérjéket a cukor 2/3-ával jó keményre, majd a maradék cukorral a sárgákat is, és apránként a csokis vajat is hozzáadom. Nem kell megijedni, besűrűsödik. Kis habbal lazítom, majd a sütőporral elkevert liszttel együtt a habba forgatom. Én itt tettem hozzá kb 30 ml vizet még. Szétosztom 6 muffinpapírral bélelt muffinformába, majd 180 fokon megsütöm. Jó nagyra megnő :) Nekem le is kellett kicsit vágnom a tetejükből utólag.
A krémhez veszek
2,5 dl tejet
25 g epres pudingport
5 dkg cukrot
20 dkg vajat.
A hozzávalókból krémet főzök, majd még melegen hozzákeverem a vaj 1/3-át. Mikor kihűlt, a maradék vajat kihabosítom, és apránként belekeverem a krémet. Dermesztem, majd nagy csillagcsöves habzsákba töltöm, és csigában ráfecskendezem a muffinok tetejére, majd megszórom franciadrazséval (kicsit belenyomkodom a krémbe őket).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése