Annyi cseresznyét szedtünk, hogy már kínomban lekvárt főztem abból, amivel már nem tudtam mit csinálni. Pedig eredetileg nem terveztem főzni idén, csak baracklekvárt.. Azóta meg még Panka levendulás-rózsborsos eperlekvárját is kipróbáltam. Ennyit a terveimről :)
A kép borzasztó lett, de nem tudtam jobbat csinálni, mert lemerült a gép.
Kemény két közepes üvegnyi lett.
Hozzávalók:
2 liter (igen, hülye vagyok) magozott cseresznye
10-15 dkg cukor
1 lapos ek őrölt gyömbér
1 lapos ek őrölt fahéj
1 lapos ek őrölt szegfűszeg
1 lapos ek ánizs
fél tasak agar-agar
Mindent jól összefőzünk, én megtrumixoltam kicsit a cserit, hogy azért ne csak darabok alkossák már a lekvárt. Mikor már a fele leve elfőtt, hozzákevertem az agar-agart, főztem még 2 percig, majd kiadagoltam az üvegekbe. A szájukra aztán ment a celofán meg a gumi, rá a nátrium-benzoát, rá a kupak. Fejjel lefelé még álltam 5 percet, majd irányba vették a száraz dunsztot.
Isteni íze van, szerintem ránott camamberthez biztos, hogy ki fogom próbálni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése