A másik ötletem a citromfű felhasználása volt a bonbonokhoz. Meg a levendula, persze, de sjanos az még nem virágzik nálunk. Ez is egy kb. 25 bonbonos adag.
Hozzávalók:
1,25 dl tejszín
80 g cukrozott sűrített tej
3 nagy ág citromfű
1 ek citromlé
1 ek kakaópor
27 dkg étcsoki (nekem 70%-os)
3 dkg fehércsoki
A tejszínt, a sűrített tejet és az étcsokit felmelegítjük, beletesszük a kakaóport is. Felaprítjuk és jól beleforgatjuk a citromfüvet, majd picit megturmixoljuk. Egy napig legalább hagyjuk állni hűtőben, hogy kijöjjön az íz. Kóstolgassuk közben :) Amikor jó, melegítsük fel, és szűrjük le, meg a citromfüvet is passzírozzuk át, amennyire lehet.
A bonbonok elkészítésénél ugyanúgy járunk el, mint a narancsos-mézes bonbonnál. Kivéve persze a lezárást, mert itt temperált fehércsokit csurgatunk a kosárkák tetejére, kicsit megrázogatjuk hogy elegyenesedjen, majd egy hústű segítségével étcsokival díszíthetjük. Én leszedtem a formákat a külsejükről, de nyugodtan benne is lehet hagyni, ha nem lettek túl csokisak.
Nem is tudom, hova írjak. Szuper a sütiblogod! Tegnap majdnem elolvastam az egészet. Nagyon tetszik, gratu! :-)
VálaszTörlésVewy
Köszi szépen :)
VálaszTörlés