2011. május 22., vasárnap

Epres fagyi


Megint úgy döntöttem, hogy előveszem a fagyigépem, ami egyszer már kudarcot vallott. Hát, most se nyújtott jobb eredményt. Fagylalt készítésére tökéletesen alkalmatlan. Maradt a fagyasztós-kevergetős módszer, így viszont picit kristályos lett a fagyi állaga.


Hozzávalók:

3 dl tej

2,5 dl tejszín

1 kis pohár joghurt

40 dkg eper

6 dkg cukor

1 dkg vaníiliás cukor

1 tojássárgája


A cukro(ka)t, a tejet, a tejszínt és a tojássárgáját összekutyulom, majd gőz fölött legalább 60 fokra felmelegítem, besűrítem kicsit. Ezután belekeverem a joghurtot. Hagyom kihűlni, közben viszonylag kicsire vágm az epret. Mikor kihűlt a lé, átszűröm, majd hozzáadom az epret. Kicsit összeturmixolom, de azért maradjon benne bőven darabka!

Ezután mehet kinek a fagyigépbe, kinek a fagyasztóba... :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...