Megint úgy döntöttem, hogy előveszem a fagyigépem, ami egyszer már kudarcot vallott. Hát, most se nyújtott jobb eredményt. Fagylalt készítésére tökéletesen alkalmatlan. Maradt a fagyasztós-kevergetős módszer, így viszont picit kristályos lett a fagyi állaga.
Hozzávalók:
3 dl tej
2,5 dl tejszín
1 kis pohár joghurt
40 dkg eper
6 dkg cukor
1 dkg vaníiliás cukor
1 tojássárgája
A cukro(ka)t, a tejet, a tejszínt és a tojássárgáját összekutyulom, majd gőz fölött legalább 60 fokra felmelegítem, besűrítem kicsit. Ezután belekeverem a joghurtot. Hagyom kihűlni, közben viszonylag kicsire vágm az epret. Mikor kihűlt a lé, átszűröm, majd hozzáadom az epret. Kicsit összeturmixolom, de azért maradjon benne bőven darabka!
Ezután mehet kinek a fagyigépbe, kinek a fagyasztóba... :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése