2011. május 31., kedd

Bodzás bonbon


Imádom a bodzát, úgyhogy mikor a szüleim megkértek, hogy szombatra csináljak a tánctanáruknak köszönő-ajándékként bonbonokat, rögtön az ugrott be, hogy muszáj lesz kipróbálnom a bodzás bonbont, hamár úgyis szedtem csomó bodzát a szörphöz. Ebből az adagból kijön kb. 20 darab bonbon.


Hozzávalók:


3 nagy bodzavirágzat

1,25 dl tejszín

80 g cukrozott sűrített tej

30 dkg fehércsoki

20 g kakaóvaj


A tejszínt, a sűrített tejet, és 30 g tejcsokit felolvasztunk, majd beletsszük a bodzsavirágzatokat, úgy, hogy a virágok el legyenek lepve. Hűtőben egy napig áztatjuk, néha megtunkoljuk a virágokat. Kóstolgassuk néha, elés intenzív-e a bodzaíz.


Másnap felmelegítjük, hogy jól follyon, és leszűrjük. Ekkor adjuk hozzá a kakaóvajat, hogy kevésbé legyen folyékony a töltelékünk. Ezt kihűtjük.


Közben megolvasztjuk és temperáljuk a fehércsokit, majd a bonbonformákban csurgatjuk, úgy, hogy teli legyenek. Rázogatjuk, ütőgetjük őket, hogy a buborékok kijöjjenek, majd pár percig hagyjuk még állni, majd ha úgy ítéljük, már kellő vastagságú réteg tapadhatott a falakhoz, csurgassuk vissza az edénybe a csokit. Mikor megdermedt a formában lévő váz, mehet bele a töltelék. Figyeljünk, hogy maradjon elég hely a talpnak!


Mehetnek a hűtőbe, vagy a fagyasztóba, úgy jóval gyorsabb, én így csináltam :)


Mikor nagyjából megdermedet a töltelék jól zárjuk be a langyosan tartott fehércsokival a bonbonokat, egy spaklival egyengessük el. Mikor ez is megdermedt, a spaklival kaparjuk le a felesleges csokit a forma és a bonbonok tetejéről, majd pattintsuk ki őket.


Nagyon jó ízű!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...