Imádom a bodzát, úgyhogy mikor a szüleim megkértek, hogy szombatra csináljak a tánctanáruknak köszönő-ajándékként bonbonokat, rögtön az ugrott be, hogy muszáj lesz kipróbálnom a bodzás bonbont, hamár úgyis szedtem csomó bodzát a szörphöz. Ebből az adagból kijön kb. 20 darab bonbon.
Hozzávalók:
3 nagy bodzavirágzat
1,25 dl tejszín
80 g cukrozott sűrített tej
30 dkg fehércsoki
20 g kakaóvaj
A tejszínt, a sűrített tejet, és 30 g tejcsokit felolvasztunk, majd beletsszük a bodzsavirágzatokat, úgy, hogy a virágok el legyenek lepve. Hűtőben egy napig áztatjuk, néha megtunkoljuk a virágokat. Kóstolgassuk néha, elés intenzív-e a bodzaíz.
Másnap felmelegítjük, hogy jól follyon, és leszűrjük. Ekkor adjuk hozzá a kakaóvajat, hogy kevésbé legyen folyékony a töltelékünk. Ezt kihűtjük.
Közben megolvasztjuk és temperáljuk a fehércsokit, majd a bonbonformákban csurgatjuk, úgy, hogy teli legyenek. Rázogatjuk, ütőgetjük őket, hogy a buborékok kijöjjenek, majd pár percig hagyjuk még állni, majd ha úgy ítéljük, már kellő vastagságú réteg tapadhatott a falakhoz, csurgassuk vissza az edénybe a csokit. Mikor megdermedt a formában lévő váz, mehet bele a töltelék. Figyeljünk, hogy maradjon elég hely a talpnak!
Mehetnek a hűtőbe, vagy a fagyasztóba, úgy jóval gyorsabb, én így csináltam :)
Mikor nagyjából megdermedet a töltelék jól zárjuk be a langyosan tartott fehércsokival a bonbonokat, egy spaklival egyengessük el. Mikor ez is megdermedt, a spaklival kaparjuk le a felesleges csokit a forma és a bonbonok tetejéről, majd pattintsuk ki őket.
Nagyon jó ízű!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése