Hát nem sikerült olyan tüskésre mint szerettem volna, de finom lett :) Ez a felvert-fajta az indiáner felvert. Egyébként.
Hozzávalók:
3 tojás
6 dkg cukor
7,5 dkg liszt
1,5 dkg víz
tölteni: vajjal kikevert párizsi krém
bevonni olvaszott csoki
A hozzávalókból piskótát készítek. a vizet a sárgájához adom hozzá egy kevés liszttel. Sima csöves habzsákból kis félgömböket nyomok a sütőpapírral bélelt tepsibe, 170 fokon megsütöm. Ha kihűlt kettőt-kettől összepárosítok, hogy a méretek passzoljanak. Amelyik alul lesz, kicsit levágom az alját, hogy megálljon a "lábán". Összetöltöm őket a krémmel, és be is vonom őket. Kenőkéssel "megborzosítom" őket, de nyomhatunk rájuk kicsi csővel külön tüskéket.
Ezután megy jó keményre dermedni a hűtőbe, majd nem túl meleg olvaszott csokiban kimártom őket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése