Hát, ez nem lett nagyon szép, de főleg azért nem, mert ahogy vágtam, összekente a krém a piskótát. És a képek sem lettek a legjobbak, de most ez van:)
Hozzávalók:
4 tojásból piskóta
tölteni vajjal kikevert párizsi krém
bevonni olvasztott csoki
A kész piskótamasszát 2 lapnak kikenjük, lehetőleg zsírorott-lisztezett tepsire, de ez házilag a peremes tepsikkel elég macerás, és nem a sütőpapír fogja elrontani :)
A kész lapokat 3-3 egyenlő részre osztom, és összetöltöm a krémmel. Beteszem jó keményre dermedni a hűtőbe, majd a munkalap széléhez húzom, és sréhen kettévágom, hogy két háromszög-oldalú részt kapjak. A legfelső lapot megkenem ugyanolyan vastagon krémmel, mint a többit (ezt lehet dermesztés előtt is, csak úgy kevésbé ragad majd.) A két részt egymáshoz fordítom, hogy piramis-formát kapjak. Bevonom krémmel, hogy a teteje szél éles legyen, megint dermesztem, majd rácsra teszem, és csokival áthúzom. Merőkanállal érdemes rácsurgatni, és gyorsan kell dolgozni, mert gyorsan dermed a csoki.
Forró vízbe mártott késsel érdemes szeletelni.
Tällaisia pyramidileivoksia olen tehnyt kouluaikana, joita oli kiva tehdä. Nämä näyttävät hyviltä! :)
VálaszTörléskiitos. tää oli mun ensimmäinen annos kotona, vois olla parempaakin, mutta joo, sopii näinkin :)
VálaszTörlés