2010. július 9., péntek

Bohém szelet



Ez is párizsi krémmel készült finomság, nagyon finom, mert dió/mogyoró is van benne! Bohém-felvertből készül, akit érdekel :) (ami azért jó mert csak fehérje kell hozzá, és így lehet kicsit apasztani a fagyasztóban pihenő készletet.)


Hozzávalók:


2 tojásfehérje

4 dkg cukor

3 dkg liszt

3 dkg darált dió (vagy törökmogyoró)

ízlés szerint kakaópor


tölteni: vajjal kikevert párizsi krém

plusz darált dió/ törökmogyoró, ízlés szerint


A fehérjéket felverjük, a cukrot a végén 3 részletben adjuk hozzá. Ezután hozzákeverjük óvatosan a lisztet, magot és kakaót. Lapnak kikenve sütjük 170 fok körül.

A krém nagyrészéhez hozzákeverjük a darált magot. A kész bohém-lapot 3 részre vágjuk, és betöltjük a krémmel. Kívül magnálküli krémmel vonjuk be. Dermesztjük, majd egyforma nagyságú szeletekre vágjuk, és kimártjuk csokiban. Ha ez megdermedt, Bohém-felirattal látjuk el. Ha akarjuk :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...