Ez is párizsi krémmel készült finomság, nagyon finom, mert dió/mogyoró is van benne! Bohém-felvertből készül, akit érdekel :) (ami azért jó mert csak fehérje kell hozzá, és így lehet kicsit apasztani a fagyasztóban pihenő készletet.)
Hozzávalók:
2 tojásfehérje
4 dkg cukor
3 dkg liszt
3 dkg darált dió (vagy törökmogyoró)
ízlés szerint kakaópor
tölteni: vajjal kikevert párizsi krém
plusz darált dió/ törökmogyoró, ízlés szerint
A fehérjéket felverjük, a cukrot a végén 3 részletben adjuk hozzá. Ezután hozzákeverjük óvatosan a lisztet, magot és kakaót. Lapnak kikenve sütjük 170 fok körül.
A krém nagyrészéhez hozzákeverjük a darált magot. A kész bohém-lapot 3 részre vágjuk, és betöltjük a krémmel. Kívül magnálküli krémmel vonjuk be. Dermesztjük, majd egyforma nagyságú szeletekre vágjuk, és kimártjuk csokiban. Ha ez megdermedt, Bohém-felirattal látjuk el. Ha akarjuk :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése