Na ezt a krémet sokmindenbe használhatjuk. A csokis vajkrém pl. 1/3 rész párizsi krém, 2/3 rész kihabosított vaj, a rokokó krém pedig ez pont fordított arányban... Ebből a mennyiségből RENGETEG lesz, és a 1/4-ét csináltam, 3 féle sütihez használtam, és még mindig van belőle. Szerencsére elég jól eláll hűtőben, de a maradékból csinálhatunk pl. párizsikockát.
Hozzávalók:
7 dl tejszín
80 dkg cukor
40 dkg kakaópor
1 kg vaj
rum, vaníliás cukor (ízlés szerint, valamint opcionális.)
A tejszínből és a cukorból jó sűrű (fondán-sűrűségű) szirupot főzünk, majd tűzről levéve hozzászitáljuk (!) a kakaóport, és hozzákeverjük a vajat. Kihűlésig keverjük, közben hozzáadjuk az opcionális hozzávalókat.
(A fondán-sűrűségű nem a blogokon "keringő" porcukormassza-fondant-ot jelenti, hanem a cukrász-fondánt, ami pl az Eszterházy-torta és a francia krémes tetején is van.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése