2012. június 2., szombat

Croissant több ízben


Kicsit el vagyok maradva a bejegyzésekkel, valahogy mindig elfelejtődik. Ezek a croissant-ok még Julcsi szülinapi bulijára (is, meg Tolkien Klubra is) készültek, tehát úgy egy hete.

Három féle ízben készítettem, sima csokis, csokis-levendulás az ínyencebbeknek, és egy kedves barátom "sugallatára" vaníliás :)


Hozzávalók:

1 kg liszt
60 dkg vaj/margarin
10 dkg porcukor
4 tojássárgája
40 g élesztő
5 dl tej

Csokis töltelékekhez:
10 dkg étcsoki
100% természetes levendula illóolaj
1,5 dl tejszín

Süthető vaníiliakrém:
2 dl tej
2 tojássárgája
30 g liszt
1/2 rúd vanília
50 g cukor


A készítés menetét most nem írnám le, mert már minden valahol ott van. A tészta itt, a krémfőzés itt, az összeállítás itt. A csokis töltelékek pedig annyiból állnak, hogy feldarabolom a csokit, felforralom a tejszínt, majd ráöntöm és simára keverem. Ketté osztom, és az egyik adagba 3-4 csepp illóolajat csöppentek. Vigyázzunk vele, mert ha túl sok megy bele, keserű lesz!
Amiknek a két vége csokis, az a sima csokis, a spinelt a levendulás, a sima pedig a vaníliés ízű.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...