2012. január 11., szerda

Profiterol


Egy barátnőmmel már vagy fél éve elhatároztuk, hogy csinálunk együtt profiterolt, és most tádámm, véghez vittük :) A kis "tésztabogyókat" a barátnőm nyomkodta ki, és ő is töltötte be :)


Hozzávalók:


Tészta:

3-4 tojás

10 dkg liszt

10 dkg vaj

1 dl víz

1 csipet só, 1 csipet cukor


Krém:

1/4 l tej

1 rúd vanília

1 tojássárgája

25 g liszt

5 dkg cukor

3,5 dl tejszínből tejszínhab


Öntet:

4 dl tejszín

12 dkg étcsoki

2 ek cukor

1 ek keményítő

2 tojássárgája


Először elkészítem a sárgakrémet ilyen módon. Ezután következik az önetet: a tojássárgákat elkeverjük a cukorral és a keményítővel, majd apránként hozzáadjuk a tejszínt. Folyamatos kevergetés közben felforraljuk és besűrítjük. Mikor kisség kihűlt, hozzákevejük a csokit, amígy egynemű nem lesz.

A tészta hozzávalóiból égetett tészát készítek, kis ördögpirulákat nyomok és sütök belőle. Ezek gyorsan kihűlnek, addig felverem a tejszínt, és beleforgatom a krémet. Beletöltöm egy pici lyukú csővel felszerelt habzsákba, majd kis lyukakat nyomok a tésztalabdák aljára, és betöltögetem őket. Egy tálban szépen elrendezem és leöntöm a csokis önettel.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...