Tegnap kaptam kölcsönbe két bárányformát, így készítettem is rögtön mindkettőben egyet-egyet. A recept az egyik dobozáról van.
Hozzávalók:
(egy bárányhoz)
2 tojás
12 dkg vaj
10 dkg cukor (eredetileg 12)
16 dkg liszt
1/2 tk sütőpor
pici só
(Ezt a tálat is saját kezűleg készítettem)
A vajat a cukorral habosra keverem, egyenként hozzáadom a tojásokat, majd a sütőporral és sóval elkevert lisztet. Beleöntöm/kanalazom a kivajaozott, kilisztezett bárányformába, majd 180 fokon kb. 40 percig sütöm.
Kicsit túlnő a formán, de inkább vágni kelljen, mint hogy kevés legyen :) Ízre nem egy nagy durranás, de nem is az a lényeg.
Mikor kihűltek (itt már kettőhöz írom) 60 g porcukrot simára keverek egy evőkanálnyi vízzel, és egy ecsettel a bárányokra kenem a mázat (az orrukat kihagyom), majd kókuszporral körös-körül beszórom. Kicsit nekem furák, olyan mintha nem lenne lábuk, pedig elvileg csak fekszenek. Azért a biztonság kedvéért a "lábatlanabb" köré még füvet is írókáztam.
A szemük mazsola, a többit kitalálja mindenki :)
Szép Húsvétot mindenkinek!
A formák:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése