2011. november 5., szombat

Kakaóscsiga



Maradt ránk egy csomó margarin, ilyen Rama Profi, kilós kiszerelésű. Gondoltam, az egyikből csinálok egy jó adag blundelt, aztán egy részét majd lefagyasztom. Így is tettem. Az 1 kiló margarinhoz 1,66 kg liszt kellett, hát, nem volt kicsike.

A nem-lefagyasztott tésztából pedig Julcsi rendelésére kakaóscsiga készült, igaz, nem kicsike, ahogy kérte, ez most így sikerült, de valószínűleg nem lesz ellene kifogása. A receptet 1 kiló liszthez írom, abból könnyebb leszámolni.



Hozzávalók:

1 kg liszt
60 dkg margarin/vaj/húzómargarin
5 dl tej
4 dkg élesztő
10 dkg porcukor
4 tojássárgája
10 dkg cukor
3-5 dkg kakaópor
10 dkg vaj

A tésztát elkészítem a már itt leírt módon, majd kb. 1 cm vastagságúra kinyújtom. Megolvasztom a vajat, majd ha már nem túl forró, egyenletesen rákenem a tésztára. Erre szórom a kakaóval elkevert cukrot, szintén egyenletesen eloszlatva.
Feltekerem, majd 1-1,5 cm széles darabokat vágok belőle. Ezeket a csigákat elfektetve, egymástól tisztes távolságban sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom, a végüket maguk alá nyomom, majd mindegyiket tenyérrel kilapítom.
Így mehetnek a 200 fokos sütőbe, olyan 7-8 perc alatt megsülnek. Ezután porcukorral leszitálom őket, de persze enélkül is kivitelezhető, csak így gusztábbak.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...