A sárgakrém az a krém, ami például a krémes krémje (nem túl sok a 'krém' szó ebben a mondatban?). Nem bonyolult elkészíteni, csak figyelni kell rá.
Hozzávalók:
1 l tej
6 tojás
30 dkg cukor
14 dkg vaníliás pudingpor VAGY 15 dkg liszt + 1 rúd vanília
A pudingport csomómentesre keverjük kevés tejjel és a tojássárgákkal. A többi tejet a cukor 2/3-ával felforraljuk, közben keményre verjük a fehérjéket a maradék cukorral. Az az ideális, ha egyszerre van meg a kettő. Mikor a tej forr, jól felkeverjük, és úgy öntjük bele a pudingot, majd keverjük tovább folyamatosan. Egyet rottyantsunk rajta, aztán (ehhez jó ha van egy segítségünk) folyamatosan beleöntjük a tojáshabba, miközben azt is folyamatosan forgatjuk. Így a forró puding megfőzi a habot is, nagyjából.
Még forrón használjuk fel, mert ha meghúz, már nem igazán kezelhető. Pontosabban csak simán nem.
(A sárgakrémmel töltött süteményeket elvileg 16 óráig lehet eltartani, legalábbis eladni biztosan.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése