2010. december 27., hétfő

Croque en bouche


Magyarul: ropog a szádban (ejtsd: krokambus). Anyukám 50-es szülinapi bulijára készült. Égetett tészta-puffancsok cukrozott tejsíznhabbal töltve.


Hozzávalók:


15 dkg liszt

1,5 dl víz

15 dkg olaj

csipetnyi só és cukor

5-6 tojás


A vizet az olajjal, sóval és cukorral felforraljuk, majd beleöntjük a lisztet, csomómentesre keverjük. Pár percig még kevergetjük a lábosban, majd egyenkéne hozzákeverjük a tojásokat. Csillagcsöves nyomózsákból kis adagokat formázunk a sütőpapírral bélelt tepsire, és 220 fokon, jó gőzös sütőben aranybarnára sütjük őket. Kb. háromszorosukra nőnek.

Mikor kihűltek, kicsi lyukú csővel megtöltjük őket tejszínhabbal. Cukrot olvasztunk, és ebbe mártjuk bele őket, és így piramist építünk. Ezután villával nyúlunk a cukorba, és "behálózzuk" a priamist (ez a képen sajnos nem látszik túl jól).

Nagyon finom :)



2 megjegyzés:

  1. Tämä näyttää mielenkiintoiselta, mutta kun ei ymmärrä yhtään että mitä tekstissä sanotaan. ;) mitä tämä siis on ? ;D

    VálaszTörlés
  2. :) Tää on ranskalainen leivos. Taikina on sama mitä eclair:illä on (eli choux-pastry, en tiedä mitä se on suomeks), ja tavallista makeaa kermavaahtoa on täytteenä, sitt ne palat ovat liimanneet yhteen sulatetulla sokerilla. Tosi hyvää! :) Ja nimi tarkoittaa että "narskuu suussa" (jos 'narskua' on sopiva verbi tähän, anteek mä en oo harjoitellut suomea pitkää aikaan :( )

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...