2012. október 16., kedd

Díszes csokitorta



Ez a kis négyszeletes csokirota egy ismerős kislány (sőt, iagzából már nagylány :)) születésnapjára készült ajándékba.

A piskótát 3 tojásból csináltam, a kakaós masszát 6 kicsit kerek lapnak kikenve sütöttem meg. A krém a szokásos csokikrém volt, kb a harmada a link alatt található mennyiségnek. Díszítésnek pedig csokiforgácsot használtam, a krémet, cukorgyöngyöket, plusz a legszebb piskótalapot áthúztam doboscukorral, és 8-ba vágtam (amiből csak négyet tettem fel, mert azért ez mégsem dobostorta).

Ennek egyébként az a technikája, hogy a kés fokával bejelöljük előre a szeleteket. Fontos, hogy ez tényleg csak jelölés legyen, ne vágjuk át a piskótát! Elkezdjük felolvasztani a cukrot, előkészítünk egy tömb vajat és egy kenőkést. Mikor a cukor megolvadt, a felét rácsurgatjuk a piskótára, elkenjük, majd a második felét is rácsurgatjuk a cukornak, és szépen eloszlatjuk a teljes felületen. Kicsit várunk, hogy dermedjen a cukor, kb fél-1 percet. A kés fokát végighúzzúk a vajban, és gyors mozdulatokkalbejelöljük megint a szeleteket, olyan mélyen, hogy a cukorréteget árvigye majdnem teljesen, vagy teljesen, de a piskótát még ne. Minden szelet előtt újból vajazzuk a kést, és dolgozzunk gyorsan, különben ha a kés átmelegszik, ragad rá a cukor. Mikor már majdnem teljesen megdermedt a cukorréteg, szintén vajazott késsel, de már az élével, hintázó mozdulattal vágjuk át a szeleteket.
Egyébként nem egy nagy ördöngősség, ha jó technikát alkalmaz az ember, nehéz elrontani.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...