Ebből időközben kettő is készült, egy anyukámnak, egy ismerősnek. Egyik 8 szeletes lett, a másik 16.
A 8-ashoz írom a receptet, az készült később.
Hozzávalók:
A tésztához (kicsihez 5 tojás, nagyhoz 8)
1 tojásfehérje
1,5 dkg liszt
1,5 dkg darált dió
2 dkg cukor
A tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot verünk, ehhez forgatjuk hozzá a liszttel elkevert diót, és 5 kerek lapnak kikenve megsütöm 180 fokon.
A kérmhez (kicsi tortához):
5 dl tejszín
2 tojássárgája
3,3 dl tej
4,6 dkg vaníliás pudinpor
3 dkg cukor
porcukor ízlés szerint a tejszínhabhoz
cukrozott gyümölcsök (én mediterrán mixet használok)
A tej 2/3-át a cukorral felforralom. Közben a maradék tejet, a tojássárgákat és a pudingport simára keverem, majd a forrásban lévő tejhez keverem, csomómentesre. Kihűtöm, majd szűrőn átpasszírozom.
A tejszínhabot felverem keménnyé, az egyik harmadát félreteszem, a többihez hozzáforgatom a(z előzőleg kicsit habbal lazított) pudingot, és a gyülőlcsöket. A félretett habhoz porcukrot keverek.
A legszebben sikerült lapot áthúzom fondánnal (lehet olvaszott fehércsoki is), majd gyorsan olvasztott csokival párhuzamos csíkokat húzok rá, és felváltva egyik majd másik irányból merőlegesen késsel végighúzok rajta finoman.
A lapokat összetöltöm, és körbe bevonom tejszínhabbal. Az oldalát lehet panírozni dióval, szeletelt mandulával...
Nagyon köszönöm a receptet! Néhány változtatás kellett, de bevált :)Ha érdekel a végeredmény, kukkants be hozzám.
VálaszTörlésHát igazán nincs mit :) A te tortád is nagyon szép lett!
VálaszTörlés