2010. december 27., hétfő

Csokis croissant


Mostanában sikerül a blundel tészta, és ennek igen örlüök. Készült azóta sima croissant is, csak nem fotóztam. A tésztát nem ugyanúgy csinálom már, mint még a tiroli rétesnél, hanem csak simán egy darab vajat/margarint használok vajas rész gyanánt.


Hozzávalók:


50 dkg liszt

3 dkg vaj

5 dkg porcukor

2 tojássárgája

2 dl tej

2 dkg élesztő

pici só

reszelt citromhéj, vaníliás cukor


"Vajas rész":

27 dkg vaj/margarin, lehetőleg egy darabban


+ étcsoki


A vajas rész hozzávalóját kivéve a többiből sima tésztát gyúrunk, majd kicsit megkelesztjük. A Triloi rétesnél leírtak szerint hajtogatjuk.

Egy hosszú csíkot nyújtunk a tésztából, és egyforma háromszögeket (egyenlő szárú) vágunk ki. mindegyik alját kicsit bevágjuk, és efölé tesszük a csokit. Lehet olvasztva, vagy kicsi darabokban. Feltekerjük, kelesztük, majd egész tojással lekenjük. 200 fokon sütjük, majd mikor kihűlt, olvaszott csokival spineljük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...