Mostanában sikerül a blundel tészta, és ennek igen örlüök. Készült azóta sima croissant is, csak nem fotóztam. A tésztát nem ugyanúgy csinálom már, mint még a tiroli rétesnél, hanem csak simán egy darab vajat/margarint használok vajas rész gyanánt.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dkg vaj
5 dkg porcukor
2 tojássárgája
2 dl tej
2 dkg élesztő
pici só
reszelt citromhéj, vaníliás cukor
"Vajas rész":
27 dkg vaj/margarin, lehetőleg egy darabban
+ étcsoki
A vajas rész hozzávalóját kivéve a többiből sima tésztát gyúrunk, majd kicsit megkelesztjük. A Triloi rétesnél leírtak szerint hajtogatjuk.
Egy hosszú csíkot nyújtunk a tésztából, és egyforma háromszögeket (egyenlő szárú) vágunk ki. mindegyik alját kicsit bevágjuk, és efölé tesszük a csokit. Lehet olvasztva, vagy kicsi darabokban. Feltekerjük, kelesztük, majd egész tojással lekenjük. 200 fokon sütjük, majd mikor kihűlt, olvaszott csokival spineljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése