2010. szeptember 13., hétfő

Moszkauer



Imádom. Egyik kedvenc teasütim, vagy inkább úgy általában sütim. A fényképeket apukám csinálta, míg én nem voltam ott, én másképp csináltam volna, de így is jó :)


Hozzávalók:


15 dkg dió

15 dkg kandírozott narancshéj

15 dkg cukor

2 dkg vaj

2 dkg liszt

2 dkg liszt


A dió felét megdaráljuk, másik felét felaprítjuk nem túl picire. A narancshéjat is megdaráljuk, majd a dióval, cukorral, vajjal és tejszínnel reszteljük egy lábosban. Eztén belekeverjük a lisztet, és sima csöves zsákból kis halmokat nyomunk a sütőpapírral bélelt / zsírozott lisztezett tepsire. Sok helyet hagyjunk köztük! Rumba mártott villával kicsit le lehet lapogatni őket, majdd 200 fokon rövid ideig sütjük. Érdemes sütéspróbát végezni, hogy lássuk, mennyire terül.

Mikor kihűltek, csokival áthúzzuk a simábbik felüket.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...