2013. február 28., csütörtök

Cukormentes csokitorta erdeigyümölccsel



No hát akkor a következő áldozat, ami fotózva is lett, meg így két hét után még a feltöltéséig is eljutottam.
Ki nem találnátok, de ez a kis habos-babos szivecske Valentin-napra készült, a párom főnöke kérte a barátnőjének, akit ezek szerint Rékának hívnak.
Nem az volt a kifezejett kérés, hogy cukormentes legyen, hanem hogy diétás, de sajnos a vajból nem tudom kihagyni a zsiradékot, így hát a cukorral kellett csínján bánnom.

Egyébként teljesen a szokásos kakaós piskóta és csokikrém receptemet követtem, annyival módosult, hogy cukor helyett xilit van, a csoki pedig szintén cukormentes benne. Jaigen, és a csokikrémet kicsit sűrűbbre főztem, éppen annyival kevesebb (zsírszegény...) tejjel főztem, amennyi levet eresztett a mirelit erdei gyümölcs, hogy azt hozzá tudjam keverni, miután belekerült a pudingpor is. Kettészedtem egy díszítésre szánt és egy töltésre szánt adagra, és az utóbbiba belekevertem az erdeigyülöcsöt, így töltöttem.

Az egész torta 5-6 szelet, 3 tojásból készült a piskóta, a krém pedig 2 dl tejből (illetve tej+gyümölcsléből), hogy maradjon bőven díszíteni is. (És még sok is lett, úgyhogy a piskótaszéleket volt mivel eszegetni :) )
A fotózás persze már csak akkor jutott eszembe, mikor dobozban volt, így a szuperfodros oldalai nem nagyon látszanak, de képzeljétek oda (olyan a széle, mint itt, ennek a kávésnak).

Sajnos már sötét volt a fotó készültekor, kicsit homályosak lettek a képek.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...